Charles Liégeois verklapt hoe je de meest feestelijke Irish Coffee maakt!

De Belgische koffiebrander deelt zijn heerlijke recept met jou. En zeg nu zelf, wat smaakt er beter dan een Irish Coffee bij de open haard?

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm in een kleine steelpan 30 ml Irish Whiskey met twee theelepels rietsuiker op een laag vuur. Roer voortdurend. Opgelet! De whisky mag niet koken!
  • Maak een dubbele espresso (120 ml) en voeg toe aan de steelpan. Roer goed.
Story image
  • Giet alles in een mooi glas.
Story image
  • Schud in een shaker 30 ml room met ijsblokjes. De room moet dik maar niet te stevig zijn.
Story image
  • Giet de room op de koffie via de achterkant van een lepel.
Story image
  • Serveer je Irish Coffee met een stukje chocolade of een homemade koekje.

Wist je dat...

Joe Sheridan de Irish Coffee ontwikkelde in 1942. Na een 18-uur durende vlucht schonk Joe Amerikaanse reizigers die per watervliegtuig in Ierland ontscheepten een kopje koffie met een beetje whisky. Om te voorkomen dat ze hun lippen zouden verbranden, voegde hij de koude room toe.

Gezondheid en fijne feestdagen!

Recepten

 

Over CharlesLiégeois

Charles Liégeois was een genereus man die perfect volgende slogan op de muur van zijn atelier had kunnen schrijven: "Koffie heeft nog meer smaak als het gemaakt is met de juiste waarden." De familie Liégeois neemt graag zelf actie. Charles Liégeois reist de wereld rond om kleine producenten te ontdekken, selecteert zelf de bonen, brandt ze en deelt zijn liefde voor koffie en van hen die het met passie maken. Vandaag zetten zijn zonen Benoît en Michel en zijn kleinzoon Quentin deze traditie voort. Ze zetten in op biologische en fairtrade landbouw, werken hard aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Ze innoveren, onderzoeken, selecteren en branden koffie zoals zij het zelf aanvoelen. Ze hebben een heel eigen karakter en hun koffie lijkt op hen. Dat is waar het merk van de familie Liégeois sinds 1955 voor staat:  een genereus kopje koffie.

CharlesLiégeois